HockeyNews
PLUS

Supertalangen slog poängrekord i J20

(7364) Lucas Raymond
Bildbyrån

Publicerad: 18 mars 2019

FacebookXWhatsApp

För två veckor sedan slog Alexander Holtz poängrekordet för U17 spelare i J20 SuperElit. Men det rekordet stod sig inte länge. Redan under söndagen passerade Lucas Raymond rekordet med en poängs marginal. 

Alexander Holtz och Lucas Raymond är två av Sveriges absolut största talanger. Båda två har fått testa på spel i SHL med Djurgården respektive Frölunda under den innevarande säsongen, och duon förväntas vara de bärande spelarna när Sverige ska spela U18-VM på hemmaplan i Örnsköldsvik i slutet av april. 

Merparten av säsongen har de däremot fått spendera i J20 SuperElit. En serie de båda tagit med storm, den unga åldern till trots. 

LÄS MER: Holtz: ”Vill komma till VM med bra form” 


Alexander Holtz. Foto: Bildbyrån.


För två veckor sedan slog Alexander Holtz Sebastian Collbergs gamla rekord för flest poäng av en U17 spelare i J20 SuperElit. Collbergs rekord lydde på 44 poäng. Men redan under söndagen, när sista seriematchen spelades innan slutspelet ska ta vid, fick Holtz se sitt rekord bli slaget, av just Lucas Raymond. Raymond lyckades nämligen passera Holtz med en ynka poäng. Det nya rekordet lyder numera på 48 poäng, 13 mål och 35 assist. 

Raymond har tidigare under säsongen spelat tio SHL-matcher med Frölunda, på vilka han noterats för två mål.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!